You are currently viewing Moj vintage život

Moj vintage život

  • Post category:EXPERIENCES

M.o.t.h. vintage, Deee Vintage, Mango sticky rice vintage, Buried Clothes, Inga Mastelić (lično), Mau Mau, Atelje Gole, Robna kuća Beograd, Hamlet Vintage i mnogi drugi divni ljudi i prodavnice kod kojih sam se super provela. Slučajno sam ih otkrila na Instagramu ili na ulicama Njujorka, Londona, Lisabona, Berlina, Istanbula, Zagreba i Beograda. 

Second hand i vintage prodavnice su me oduvek podsećale na pozorišne funduse. 
Uđes i kostimiraš se. Zaigraš neku novu sebe. 

Kad me pitaju koji je moj stil  i šta volim da nosim, uvek kažem da dođu da pogledaju moj orman. Tamo ima svega. Kao da tu živi nekoliko njih: ona stroga koja želi da bude odrasla i ozbiljna (ona voli bele košulje koje ponekad i ispegla), ona koja nikad nije prestala da voli 80te (kragnice, široke haljine na štraftice, kratke jaknice od viskoze u jarkim bojama, 501, farmerke na tregere, prve modele starki i najki, Flashdance, Duran Duran, a onda i stari hotel Esplanada, Jadranka hotele na Lošinju, Jugoplastiku Split, Mirjanu Marić).

Zatim ona koja obožava leto i haljine i presvlači se nekoliko puta dnevno (otkad znam za sebe). 

Mnogo sam naučila o sebi družeći se sa ovim devojkama. Šta će koja da pronađe na buvljaku ili u nečijem ormanu, kod drugarice ili njene mame, tetke ili bake, mnogo zavisi od njihovih energija. A svaka je različita. Na primer, moja draga Sonja, M.o.t.h Vintage. Upoznale smo se samo preko zoom-a i uglavnom mi ne odgovara na poruke nedeljama☺. Ali kad se javi, uvek se desi neko čudo. Njeni ulovi su zaista posebni. Sofisticirani. Negovani. Čuvani.  Evergreen. Kad mi pošalje paketić iz Zagreba, stvari koje izaberem doslovno podsećaju na nju, njen stan, knjige, nameštaj, sve ono što ona potpiše svojim izborom.

I tako mi sve zajedno čuvamo jedna drugu, i ono u šta verujemo. 
Čuvamo prirodu, hejtujemo trendove i brzu modu. 
Tražimo dalje i nikad se ne zaustavljamo.

P.S. ovog vikenda u Zagrebu, spring pop up,  @anacarevic i @m.o.t.h._vintage u Klubu Dubrovčana, Gundulićeva 55.
Idemo zajedno?

Curated by Nataša Nikodijević  Savin