You are currently viewing Lidija Lešić moderna renesansna ikona stila

Lidija Lešić moderna renesansna ikona stila

  • Post category:DESIGN
  • Post comments:0 Comments

Da je Leonardo da Vinči danas ovde, sigurno bi naslikao Lidiju. Ja je vidim kao Isabelle D‘Este, prvu damu italijanske renesanse koja je bila uticajna ličnost (influenserka), pokroviteljka umetnosti i poznata po inovativnim stilovima u modi. Baš kao i Lidija, obožavala je da je slikaju (Ticijan, Mantegna, Da Vinči).

Lidija je topla i emotivna, a opet snažna i uporna žena novog vremena koja stvara, kreira nove trendove i postavlja nove lestvice u modi i dizajnu.

Želela sam da je vidim i čujem direktno od nje, kako je sve to uspela: da napravi uspešnu karijeru modela, a zatim sama stvori održivi brend mychoice.hr. To je platforma na kojoj možete da pronadjete isključivo handmade proizvode od organskih materijala, koje Lidija izmašta i kreira, a izradjuju ih žene u Slavoniji.

Lidija je uvek volela da nosi heklane stvari. Još kad je bila mala, terala je mamu da hekla stvari za njene Barbike. Naravno da nije slučajno da je i njena mama super kreativna žena koja je uspevala da realizuje Lidijine “prve korake u dizajnu”.

Danas Lidija saradjuje sa talentovanim ženama u Slavoniji, koje vredno stvaraju sve ono što ona smisli (predimenzionirane minđuše od papirnog konca, heklane kapice i šešire, torbe, kupaće kostime ili krop majice od svilenog konca). Svaki komad je poseban i svoj. I radi se po narudžbi, uz poseban pristup svakoj osobi.

Nije lako raditi ovakve komade. Opet, svaki od njih ima svoju priču, svoj karakter. Iza svakog tog komada, stoji Ona i njeno ogromno srce za ljude, i još veće poštovanje za sve poslove i struke. Taj deo Lidije je neprocenjivi dar. Njen prefinjen stil i lepota koju možda ponekad vidite na uljanim platnima u velikim muzejima, je samo delić utiska koji ću pamtiti.

Od nedavno, Lidija je krenula u još jedan ambiciozni projekat: Lissa Home, kuću sa apartmanima u istorijskom delu grada Visa koju su ona i njen muž sami renovirali i pretvorili u prostor gde se gosti neće osećati kao turisti, već kao u svojoj kući.

Cmok Lidija, vidimo se uskoro u Beogradu.

Curated by Nataša Nikodijević Savin
@natasa_nick

Ostavite odgovor