You are currently viewing Čudesni napitak ljubavi sa Visa

Čudesni napitak ljubavi sa Visa

Kakav par! Kakva energija i koliko ljubavi prema životu! Hilde i Gary su mi pokazali kako kreativnost može da napravi čuda. Iz njih izlazi sama esencija magičnog, i preliva u napitak nastao od autohtone vrste limuna koja raste samo na Visu, kao i 13 biljaka pažljivo izabranih i ubranih na najvišoj tački zvanoj Hum.

Napitak naših pronalazača je botanički džin, Hum 587.

“Džin nastaje procesom spore destilacije. To je čista hemija”, kaže Gary.

Meni njih dvoje deluju kao par gde hemija ključa, baš ona vrsta koja stvara i pobedjuje. Ona zbog koje se zaljubljujete i pokrećete nestvarne projekte.

A oni su zavoleli Vis, spojili se sa lokalcima koji su im otvorili vrata svojih emotivnih škrinja, i otkrili razne tajne ostrva. Iznad svega, ovo dvoje ljudi su velika deca koja sanjaju i bude se prepuni sveže energije za “novo”.

Gary je Englez, Hilde je Norvežanka. A njihov proizvod je spoj Viškog mikro kosmosa: prirode, vode, vazduha, ljudi, i Bogova koji su baš na Visu kreirali plodove limuna, žalfije, lavande, ruzmarina, lovora i ko zna još koliko biljaka koje je Hilde ubacila u svoj recept za jedinstveni, artisan džin.

Ovo je piće za ljude koji vole da slave život baš onakav kakav nam je dat, ovde na Visu ili bilo gde u našoj kreaciji. Napitak koji pijete sa idejom da osetite sve tajne ostrva, i da ih posle pretvorite u pesmu ili roman.

Kad smo kod romana, njihova destilerija se nalazi u delu Visa gde su nekada bile vojne kasarne, a okružen je brdima na kojima raste preko 50 vrsta biljaka. Gde god krenete, naidjete na priču…

Hilde je boginja prostora gde nastaje ova magija, a Gary od njenih kreacija stvara proizvode u kojima uźivamo. Njihova kreativna radionica je mesto gde su strpljivo isprobavali recepte, igrali se i kombinovali dejstva biljaka i senzacije prilikom prvog gutljaja.

Ona je kao Artemida (Artemis) boginja meseca, lova, bregova i šuma, životinja i plodnosti, i baš ona je i inspiracija za džin koji ima roze unutrašnjost etikete. To je nežnija, ženska verzija džina koji miriše na ne otkrivene parfeme, mističan je i greje tamo gde treba.

Nije slučajno ni ova boginja ušla u priču: bronzana glava boginje Artemide s dijademom iz 4.veka p.n.e. nadjena je baš ovde na Visu.

Ako vas put nanese na ostrvo Vis tokom zime, možda ćete sresti Hilde i Gary-ja negde na Kutu, kako zajedno sa prijateljima ručno gule 500 kg limuna (aha, jesam Vam rekla da je u pitanju čista ljubav).

Curated by Nataša Nikodijević Savin
@natasa_nick

HUM 587

Website: hum587.com
Instagram: @hum_587

Ostavite odgovor